Werkweken najaar 2018

1 oktober 2018

In het najaar van 2018 wordt er in de week van 20 oktober de ondergrond van de olijfbomen klaar gemaakt voor de oogst. Dat betekent maaien, opschot van de olijfbomen weghalen en rond de stam en de muurtjes alle groei weghalen.

Als er geoogst gaat worden in de weken erna moeten er namelijk grote netten onder de boom gelegd worden, om alle olijven op te vangen die uit de boom geschud, geslagen of geplukt worden.

Het oogsten gaat de eerste twee weken van november plaatsvinden.

Het zal geen ruime oogst worden; helaas zat het weer niet mee! Na een prachtig voorjaar waarin de olijfbomen overdadig gebloeid hebben, is het in een verkeerde periode te koud en te droog geweest waarop de bomen de bloemen hebben laten vallen. Met als resultaat weinig vruchten aan de bomen nu.

Volgend jaar wordt het dan weer spannend, er is iemand geweest die voorspeld heeft dat de bomen een goed geheugen hebben en volgend jaar uit voorzorg dan ook maar weer veel bloemen laten vallen. We zijn benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *